Hockey

 

Hockey en kunstgras

Steeds meer hockeyclubs gaan over op kunstgras. Nootenboom Sport heeft inmiddels tientallen velden vakkundig aangelegd. En vanzelfsprekend voldoen de velden aan alle eisen gesteld door de KNHB, NOC*NSF en de FIH.

Zandkunststof (soft) – Zand-ingestrooid veld
Het zand-ingestrooid veld is het kunstgrasveld waar het allemaal mee begonnen is. Een kwalitatief goede mat op een fundering waarin speciaal dempend materiaal voor goede speleigenschappen zorgt. Er is keuze tussen een mat, vervaardigd van polypropyleen (PP) of polyethyleen (PE).

Zandkunstgras – Semi-waterveld
De dichte, kortere en licht gekroesde vezel zorgt in combinatie met de juiste infill voor een snel en zeer vlak veld. Polyethyleen heeft voor een hockeyer ideale speleigenschappen en door de optionele beregeningsinstallatie ontstaat een speelveld dat een waterveld dicht nadert. De aanlegkosten zijn door de uitgekiende zachte fundering aanzienlijk lager dan bij een waterveld.

Waterkunstgras – Waterveld
Tegenwoordig wordt tophockey op watervelden gespeeld. Deze velden blijven lang vochtig, wat de snelheid van het spel ten goede komt. Nootenboom Sport heeft voor deze watervelden verschillende soorten kunstgrasmatten in het assortiment.
Champions Trophy, Europese Kampioenschappen en Olympische Spelen dienen op watervelden gespeeld te worden.