Korfbal

kunstgras of natuurgras

Korfbal wordt van oorsprong op natuurgras gespeeld. Steeds meer verenigingen stappen over op kunstgras. Net als bij hockey levert het spelen van korfbal op kunstgras belangrijke sporttechnische verbeteringen op. De voordelen van kunstgras zijn duidelijk. Wij bieden een veld dat altijd een constante topkwaliteit heeft en dat zelfs in de intensief bespeelde gebieden rond de korf.

Spelen op kunstgras levert een spel op dat dicht bij het zaalkorfbal ligt. Met een perfecte balstuit, goede schokabsorptie, snel bewegingspatroon en een voorspelbare ondergrond, zodat blessures voorkomen kunnen worden, kunnen wij terecht stellen: winst op kunstgras.

De korfbalbond heeft aangegeven geen ‘harde’ velden cq. constructies meer te willen gebruiken, omdat deze na verloop van tijd hard worden. Dit wordt voornamelijk door oudere spelers als onplezierig ervaren. Derhalve is gezocht naar een ondergrond die meer dempende eigenschappen bezit. Dit is uiteindelijk bereikt door het toevoegen van een rubbercomponent in de fundering of het toevoegen van shockpads.

Zandkunststof (soft) – Zand-ingestrooid veld
Een kwalitatief goede mat op een fundering waarin speciaal dempend materiaal voor goede speleigenschappen zorgt. Er is keuze tussen een mat vervaardigd van polypropyleen (PP) of polyethyleen (PE).